Trei medalii de aur şi una de argint a obţinut delegaţia din România la Olimpiada Internaţională de Chimie, clasându-se pe locul doi în lume, după China.

România are cel mai bun tânăr chimist din lume. Andrei Iliescu, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, care a câştigat aur şi la ediţia anterioară, a primit IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Alături de el, de la Tbilisi, din Georgia, se vor întoarce acasă cu aur şi Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), care fusese premiat cu argint în 2015, şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi).

Medalia de argint a României a fost obţinută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

România a avut cea mai bună participare din istorie la cea de-a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, care s-a desfăşurat între 23 iulie şi 1 august, fiind cea mai bună echipă din Europa şi pe locul al doilea în lume, după China.

La competiţie au participat 264 de elevi din 75 de ţări.