Un român aflat la Nisa în momentul atentatutului în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 77 de persoane povesteşte că era pe faleză, la manifestările de Ziua Franţei, că oamenii se plimbau, unii dintre ei cu copii, iar la un moment dat un camion a intrat în zona pietonală, mergând în zig-zag. "Am văzut cum camionul călca oamenii care ţipau. Oamenii fugeau în toate direcţiile", a spus el.

Florin Pepepe, un român aflat la Nisa, a povestit pentru Digi 24 momentele de panică.

"Am văzut un camion cum a intrat pe zona pietonală, în prima fază am crezut că e un accident, apoi a ieşit, iar a intrat. Camionul a mers în zig-zag, a intrat, a ieşit. Eram la 10 metri şi ne uitam cum a intrat pe pietonală. Oamenii nu şi-au dat seama iniţial ce s-a întâmplat, nu te aşteptai să intre din nou pe pietonală. Era acolo şi o zonă de biciclete. Apoi am auzit oameni ţipând, nu ne-am dat seama dacă au fost şi focuri de armă sau nu. Am văzut cum camionul călca oamenii care ţipau. Oamenii fugeau în toate direcţiile. Acel camion era gol, era un camion de marfă, avea viteză foarte mare. Am spus că trebuie neapărat să plecăm, am reuşit să ne îndepărtăm, ne-a fost foarte frică. Ne era frică şi de maşinile care aşteptau la semafor să ne dea prioritate. Suntem cazaţi la un hotel din apropiere. Nu este deloc confortabil”, a declarat românul.

Cel puţin 80 de persoane au murit, iar alte 120 au fost rănite, în noaptea de joi spre vineri, la Nisa, după ce un camion a intrat în plin în mulţimea strânsă pe Promenade des Anglais pentru focul de artificii de Ziua Naţională a Franţei. Camionul a lovit oamenii cu viteză maximă, ceea ce a generat momente de panică. Apoi, şoferul a coborât şi a început să tragă în oameni, înainte de a fi ucis.

Preşedintele regiunii Provence-Alpes-Cote d'Azur, citat de AFP, a anunţat că autorităţile au descoperit armament greu în camion.

Autorităţile vorbesc despre un atentat, care nu a fost, însă, revendicat deocamdată. Cu toate acestea, grupurile online apropiate organizaţiei teroriste Statul Islamic au sărbătorit masacrul.