Principalele surse de infectare cu coronavirus sunt transportul în comun, petrecerile, mai ales ale adolescenţilor, şi fabricile în care nu se respectă măsurile de protecţie. Este concluzia medicului Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeş din Timişoara.

 

„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenţilor, care le transmit pe linie familială părinţilor şi bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măştilor, în special cei care lucrează în fabrici.

 

Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenţi, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectaţi fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienţii”, a spus Oancea.

 

„Am avut, cel puţin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, şi aici autorităţile locale şi-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri şi iresponsabilitatea în special a adolescenţilor ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari şi dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanţă, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a adăugat el.

 

Medicul spune că, după intrarea în vigoare a noilor restricţii, în această noapte, speră ca în 2 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la un platou şi apoi să înceapă să scadă.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro