Învăţătoarea de la Şcoala Generală 4 din Braşov, înregistrată în timp ce le vorbea urât copiilor şi îi jignea, a fost sancţionată cu penalizare de zece la sută din salariu, timp de trei luni, după ce a fost cercetată disciplinar de către o comisie înfiinţată în unitatea de învăţământ.  

Învăţătoarea Eugenia Dobrescu are o vechime de 38 de ani în învăţământ şi predă la Şcoala Generală nr 4 din Braşov, la clasa a II-a. După ce a fost înregistrată de către un elev, o comisie disciplinară înfiinţată la nivelul unităţii de învăţământ a deschis o anchetă, iar în urma cercetărilor s-a decis ca învăţătoarea să fie penalizată cu zece la sută din salariu pentru trei luni, începând din 1 aprilie. Potrivit membrilor comisiei de anchetă, învătătoarea este la prima abatere, însă unii părinţi consideră că sancţiunea ester "prea blândă" . Ei spun că cinci dintre copii au fost deja mutaţi la alte clase, iar unii părinţi se gândesc să îşi mute copiii la altă şcoală.

Pe numele învăţătoarei mai sunt depuse patru plângeri penale la Poliţie pentru purtare abuzivă, cercetările nefiind încă finalizate.

Scandalul de la şcoala din Braşov a început în luna februarie, când un părinte a înregistrat-o pe învăţătoare în timp ce îi jignea pe copii şi le vorbea urât. Între timp, părinţilor li s-a permis să asiste la ore pentru a se asigura că elevii sunt trataţi corespunzător.

Învăţătoarea a susţinut că nu este vocea ei pe înregistrare, ulterior admiţând doar o parte din acuzaţii.

"Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa, că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!” se aude pe una dintre înregistrări. 

"Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine!... Unde ţi-e lucrarea?”, este altă înregistrare.

Unui alt copil femeia îi spune ”gunoi”.

"Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta!”, sunt alte înregistrări.