Refuzul Ungariei de a permite tranzitarea teritoriului propriu de armament destinat Ucrainei pune România într-o postură importantă.

 

Potrivit unor surse guvernamentale, România a primit solicitări din partea ţărilor care doresc să trimită armament în Ucraina, pentru ca ţara noastră să fie tranzitată de echipamentele destinate Ucrainei.

 

Guvernul de la Budapesta a decis să nu permită transferul de armament din alte state membre ale Uniunii Europene spre Ucraina pe teritoriul Ungariei, a anunţat luni ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, avertizând asupra riscurilor unor atacuri ale armatei ruse.

 

"Nu vom autoriza transferul de armament letal pe teritoriul Ungariei. Aceste transporturi pot deveni cu uşurinţă ţinte ale atacurilor militare", a declarat Peter Szijjarto, potrivit cotidianului Le Figaro.

 

"Sarcina noastră cea mai importantă este să garantăm securitatea ţării şi a populaţiei ungare, astfel că nu trebuie să fim implicaţi în războiul care se derulează de cealaltă parte a frontierei", a argumentat ministrul de Externe de la Budapesta.

 

Un oficial ucrainean a avertizat acum câteva zile că armata rusă ar putea ataca vehiculele care aduc armament din străinătate.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro