Banii colectaţi din vânzarea biletelor la concertul Angelei Gheorghiu pentru victimele din Colectiv nu au fost transferaţi de biletoo.ro, soprana afirmând că ar trebui să începem să ne respectăm valorile, în timp ce reprezentanţii biletoo.ro spun că fondurile vor fi plătite pe 18 ianuarie.

Soprana Angela Gheorghiu a susţinut, gratuit, pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, primul concert umanitar din România, iniţiind şi derulând o campanie dedicată colectării de fonduri în beneficiul victimelor din clubul Colectiv, o tragedie în urma căreia şi-au pierdut viaţa 63 de persoane.

Concertul a fost susţinut cu sprijinul Orchestrei şi al Corului Filarmonicii "George Enescu" (directori Andrei Dimitriu, Nicolae Licareţ) şi al dirijorului Tiberiu Soare, fiind organizat în parteneriat cu Fundaţia Preţuieşte Viaţa, condusă de Andreea Marin. Aceştia s-au aflat pro-bono pe scena Ateneului, în seara concertului.

Banii proveniţi din donaţii directe, care au intrat în conturile fundaţiei partenere, Preţuieşte Viaţa, au fost deja transferaţi către partenerul acestuia, Fundaţia Estuar, care îi va distribui familiilor victimelor. Restul de bani, rezultaţi din vânzarea biletelor la concert, sunt aşteptaţi încă de la operatorul de bilete cu care s-a derulat proiectul, biletoo.ro, informează reprezentanţii sopranei Angela Gheorghiu, într-un comunicat.

Bilanţul fondurilor colectate în perioada noiembrie-ianuarie se ridică la peste 430.000 de lei, rezultaţi din vânzările biletelor la concert, alături de donaţiile individuale efectuate atât din ţară, cât şi din străinătate, direct în conturile deschise pentru acest eveniment de Fundaţia Preţuieste Viaţa.

"Suma totală urmează să fie distribuită, prin intermediul Fundaţiei Estuar, familiilor victimelor incendiului de la Colectiv. Din aceşti bani, spre dezamăgirea iniţiatorilor, cei 231.525 RON rezultaţi din vânzarea biletelor la concert nu au ajuns încă în conturile Fundaţiei Preţuieste Viaţa, aceştia trebuind să fie achitaţi de operatorul S.C. Project Expoziţie Games & Sports S.R.L (biletoo.ro)", se spune într-un comunicat al reprezentanţilor Angelei Gheorghiu.

De cealaltă parte, reprezentanţii biletoo.ro au anunţat pe pagina lor de Facebook, că banii strânşi din vânzarea de bilete la concertul Angelei Gheorghiu vor fi plătiţi pe 18 ianuarie.

Mediafax