Deputata PSD Tamara Ciofu a reuşit să introducă scutirea de impozite pentru părinţii copiilor cu hanidcap în Noul Cod Fiscal aprobat recent.

Iniţiativa a fost susţinută de încă doi parlamentari de Botoşani, deputatul Andrei Dolineaschi şi senatoarea Doina Federovici, dar şi de Ovidiu Portariuc primarul municipiului Botoşani care au trimis memorii către Ministerul Finanţelor şi au susţinut propunerea în cadrul dezbaterilor parlamentare.

Noile prevederi arată că părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism. În afară de aceste scutiri, autorităţile locale vor putea să dispună pentru părinţii copiilor din această categorie alte reduceri de taxe aflate în competenţa acestora.

"În România sunt peste 43.000 de copii cu handicap grav care nu pot beneficia de scutirile de impozite prevăzute pentru adulţii aflaţi în această situaţie. Dar, este evident că sarcina financiară pentru îngijirea acestor copii îi împovărează pe părinţii acestora. Era deci un lucru profund incorect care trebuia îndreptat. Acest lucru mi-a fost semnalat de mai mulţi alegători din colegiul meu şi le mulţumesc celor din Guvern şi celorlalţi parlamentari PSD de Botoşani care au înţeles să sprijine acest proiect", a declarat Tamara Ciofu.

Scutirile de taxe pentru părinţii copiilor cu handicap vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, o data cu noul Cod fiscal.