Ministrul Apărării Naţionale cere reintroducerea de urgenţă a stagiului militar. Nu este însă vorba despre un stagiu militar ogligatoriu, ci despre unul pe bază de voluntariat.

Mircea Duşa cere urgentarea aprobării Legii rezerviştilor voluntari, care ar da posibilitatea tinerilor să se pregătească, pe bază de voluntariat, ceea ce ar aduce mai mulţi soldaţi României, după desfiinţarea serviciului militar obligatoriu.

Întrebat dacă consideră necesar ca stagiul militar obligatoriu să redevină obligatoriu, ministrul Apărării a declarat vineri: "E necesar ca urgent să trecem prin Parlament Legea privind rezervistul voluntar, care va reglementa sigur pregătirea tinerilor, dar pe bază de voluntariat".

Mircea Duşa s-a aflat vineri, la Sibiu, la depunerea jurământului militar, de către aproximativ 200 de soldaţi profesionişti, seria aprilie 2015, de la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă 'General Eremia Grigorescu'. Cu această ocazie, ministrul Apărării a anunţat că aproximativ 2.300 de tineri vor fi încadraţi în acest an, din care 1.500 sunt soldaţi profesionişti, iar restul provin din învăţământul militar, informează Agerpres.