Meteorologii au emis o prognoză valabilă până pe data de 27 ianuarie, pentru fiecare regiune geografică în parte. În această perioadă, precipitaţiile, implicit ninsorile, vor fi slabe cantitativ în majoritatea regiunilor, mai puţin la munte, unde vor fi moderate, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
Prognoza emisă marţi de ANM arată în felul următor:
Muntenia: Regimul temperaturii aerului va avea oscilaţii de la un interval la altul. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va creşte spre 7 grade, pe 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1 grad, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creştere, spre 4...5 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de de -6 grade.
Precipitaţii slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.
Pentru Banat: Temperatura aerului va avea fluctuaţii de-a lungul celor două săptămâni. Media maximelor din prima zi, de 4 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va creşte spre 7 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie.
Din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 6 grade spre o medie de 1 - 2 grade în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 4 grade.
Totodată, temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopţi fiind cele din 15 şi 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitaţii, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic în cursul intervalului de prognoză.
Crişana: Temperatura aerului va avea fluctuaţii de-a lungul celor două săptămâni, astfel media maximelor va, scădea pe 15 ianuarie până spre -1...0 grade, apoi va creşte treptat spre 6 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 4 grade spre o medie de 0...1 grad în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopţi fiind cele din 15 şi 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitaţii, în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar pe toată durata intervalului de prognoză.
Transilvania: Media maximelor din prima zi, de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va creşte spre 4 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea uşor de la medii de 2 grade spre o medie de -2...-1 grad în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între -8 şi -2 grade, exceptând noaptea de 16 ianuarie, când acestea vor coborî local sub pragul de ger, fiind în medie în jurul a -10 grade. Precipitaţii, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, pe parcursul celor două săptămâni.
Maramureş: Media maximelor din prima zi, de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va creşte spre 4 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea uşor, de la medii de 2 grade spre o medie de -1...0 grade în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între -6 şi -2 grade, exceptând nopţile de 15 şi 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie în jurul a -8 grade, dar şi noaptea de 18 ianuarie, când valorile termice minime vor tinde spre medii de 0 grade. Precipitaţiile, predominant ninsori moderate cantitativ în primele zile, se vor semnala cu caracter temporar în restul intervalului de două săptămâni, dar vor fi în general slabe.
Moldova: Temperatura aerului va avea o evoluţie oscilantă. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -1 grad, apoi va creşte spre 5 grade pe 18 ianuarie. În intervalul 19- 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de -2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creştere, spre 1...2 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7...-6 grade. Precipitaţii slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.
Dobrogea: Regimul temperaturii aerului va avea fluctuaţii. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 1 grad, apoi va creşte treptat spre 9 grade, pe 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 3 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creştere, spre 6...7 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi vor fi, în medie, sub 2 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de -4 grade.
Precipitaţii în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.
Oltenia: În această regiune, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va creşte spre 7 grade pe 17 şi 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1...2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o uşoară creştere, spre 3...4 grade. Temperaturile minime vor avea şi ele evoluţii oscilante şi se vor situa, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7...-6 grade. Precipitaţii slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.
La munte: În zonele montane se vor înregistra permanent medii ale temperaturii aerului sub pragul de îngheţ. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -11 grade, apoi va creşte spre -1...0 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat spre o medie de -5 grade în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere spre -2 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -10 şi -5 grade, exceptând nopţile de 15 şi 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie de -13..-12 grade. Vor fi ninsori moderate şi local însemnate cantitativ în primele zile. În restul intervalului de două săptămâni, se vor semnala zilnic precipitaţii în general slabe, predominant ninsori.
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunţul ANM
16 ianuarie 2019
- citeşte totul despre:
- meteorologi,
- prognoza,
- anm,
- regiuni,
- precipitatii



Din aceeaşi categorie:
Un oraş din România este considerat "centru al traficului de fiinţe umane"
(13 mai 2018)
1778 vizualizări
DIICOT face 40 de percheziţii în Bucureşti şi 10 judeţe la o grupare care a înfiinţat fabrici clandestine de ţigări în ţară şi străinătate
(17 decembrie 2020)
296 vizualizări
Peste 50 de maşini implicate în carambolul de pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe sensul către litoral.
(16 iulie 2021)
58 vizualizări
1.182 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, in Romania!
(29 iulie 2020)
88 vizualizări
Scandal politic pe spitalul modular de la Iaşi. Tătaru şi Alexe, ţinuţi la poartă, după ce anterior fuseseră criticaţi de şeful CJ
(20 iulie 2020)
130 vizualizări
Incredibil! Un şofer a fost prins beat de 3 ori în aceeaşi zi!
(11 martie 2016)
225 vizualizări
Cod galben şi cod portocaliu de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din ţară
(2 iulie 2017)
92 vizualizări
Preţul mieilor de Paşte ar putea creşte considerabil. Cât va costa un kilogram
(26 februarie 2019)
68 vizualizări
Valeriu Gheorghiţă: Centrele mobile care vor vaccina în mediul rural, din aprilie. Restricţia de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi ridicată luni
(8 martie 2021)
68 vizualizări
COVID – 19: 143 de noi cazuri de îmbolnăvire in 24 de ore în România!
(23 martie 2020)
77 vizualizări
Perioada de reînscriere la grădiniţă s-a prelungit până pe 25 aprilie
(22 aprilie 2014)
387 vizualizări
Alţi 11 şoferi prinşi conducând cu viteze excesive pe autostrăzi
(2 aprilie 2017)
459 vizualizări
Omul de afaceri Ioan Neculaie iese din închisoare pe o cauţiune de cinci milioane de euro
(19 martie 2016)
59 vizualizări
Medicul Virgil Musta cere lockdown: Nu putem externa pacienţii în ritmul în care vin formele grave de boală
(21 octombrie 2021)
19 vizualizări
Anchetă într-o şcoală din Braşov după apariţia unor înregistrări în care o învăţătoare jigneşte elevi de clasa a II-a
(16 februarie 2017)
87 vizualizări
Proiect în PREMIERĂ în România pentru tratarea fricii de avion - "Sunt aerofob, dar mă tratez"
(28 august 2015)
92 vizualizări
Regele Mihai I împlineşte astăzi 93 de ani
(25 octombrie 2014)
79 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole