O pacientă suspectă de infecţie cu coronavirus a fost scăpată de pe targă, la Suceava. Incidentul s-a produs în timp ce femeia, aflată pe o targă complet izolată de mediu, era transferată spre ambulanţă.

Unul dintre brancardieri, care mergea cu spatele, s-a împiedicat de platforma ambulanţei şi a căzut, cu targa peste el. Pacienta suspectă cu coronavirus se afla în ambulatoriul secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava la Clinica de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, relatează Monitorul de Suceava.

Paramedici SMURD îmbrăcaţi cu costume de protecţie au venit vineri după-amiază cu o targă specială să facă transferul pacientei în cauză, o femeie în vârstă de 33 de ani. În timp ce încercau să o transfere în ambulanţă, unul dintre paramedici a alunecat pe rampa de acces, cel mai probabil din cauza papucilor de protecţie, prăbuşindu-se cu tot cu targa pe care se afla pacienta.

Cadrele medicale au întrebat-o pe pacientă dacă a suferit leziuni, iar după ce aceasta a confirmat că nu a păţit nimic în urma căzăturii, a fost urcată în ambulanţa care a plecat imediat spre Iaşi. Femeia din Suceava era profesor în China. În urma apariţiei imaginilor în media, SMURD a explicat că nimeni nu a avut de suferit în urma incidentului, care a fost provocat de o suprafaţă alunecoasă