O parte din moşia de la Nana a familiei Băsescu rămâne sub sechestru. Suprafaţa agricolă vizată de sechestru însumează 200 de hectare. Măsura sechestrului a fost decisă de Parchetul General în dosarul în care procurorii cercetează retrocedarea ilegală a respectivelor suprafeţe.

Magistraţii Tribunalului Călăraşi au respins o joi seara o contestaţie depusă de avocatul Ioanei Băsescu la măsura sechestrului impus de Parchetul General pe o parte din terenurile cumpărate la sfârşitul anului 2013 de familia Băsescu.

Măsura sechestrului a fost luată de Parchetul General la 16 februarie.

Această anchetă în cadrul căreia Parchetul General a decis instituirea sechestrului pe o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare de teren agricol în comuna Nana durează de mai bine de jumătate de an. A fost demarată la jumătatea anului 2014 de către procurorii Parchetului General în urma unei sesizări trimise de Corpul de control al prim-ministrului.

Ioana Băsescu a achiziţionat printr-un credit bancar de un milion de euro, la sfârşitul anului 2013, terenurile agricole în comuna Nana din judeţul Călăraşi.

Sechestrul este pus pe o marte parte din moşia cumpărată de familia Băsescu, dar ancheta vizează alte persoane decât actualii proprietari. Este vorba de 12 persoane, foşti şi actuali funcţionari din administraţia locală, vizaţi de acuzaţii de înşelăciune şi fals.

Există riscul ca la finalul unui eventual proces, dacă persoanele vor fi condamnate, deci se va constata definitiv şi irevocabil că acele loturi au fost retrocedate ilegal, terenurile să fie confiscate şi să revină în proprietatea statului.

SURSA: Digi24.ro