Echipajele SMURD au intervenit, în minivacanţa de Paşte, la aproape 3.000 de cazuri care au necesitat acordarea de prim ajutor medical, în 21 de situaţii fiind persoane rămase încarcerate în urma unor accidente rutiere, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pompierii de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au avut în minivacanţa de Paşte, de vineri până luni, 3.334 de cazuri, dintre care 2.847 au fost intervenţii ale echipajelor SMURD. Numărul intervenţiilor din această perioadă a fost cu 11% mai mic decât în perioada sărbătorii Paştelui de anului trecut, a precizat IGSU.

În cele trei zile, pompierii au intervenit pentru stingerea a 143 de incendii.

De asemenea, pompierii specializaţi în descarcerare au avut 21 de misiuni în cazul unor accidente rutiere şi 44 de intervenţii cazul unor persoane care rămăseseră blocate în case sau în lifturi.

“În această perioadă, 2.689 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 32 au fost salvate din medii ostile vieţii”, se mai arată în comunicatul IGSU.