ntr-un clasament internaţional al celor mai bune universităţi în 2014, ţara noastră este prezentă cu patru instituţii de învăţământ superior, potrivit unui comunicat publicat de HotNews.ro de către QS Quacquarelli Symonds.

Este vorba despre Universitatea din Bucureşti (poziţiile 651-700); Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca (poziţiile 701+); Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (poziţiile 701+) şi Universitatea de Vest din Timişoara ( poziţiile 701+).

Anul trecut, cele patru universităţi din România se clasau pe locuri 701+, iar în urmă cu doi ani ocupau poziţii între 600 - 700.

Pentru al treilea an consecutiv, Massachusetts Institute of Technology (MIT) este cea mai bună universitate din lume, potrivit Clasamentului Internaţional al Universităţilor 2014 - QS World University Rankings, publicat marţi.

De asemenea, Imperial College a avut cea mai mare urcare în top 10, lăsând în urmă Harvard, UCL sau Oxford, şi ajungând pe locul 2 în lume, la egalitate cu Universitatea Cambridge, scrie sursa citată.

QS World University Rankings, clasamentul celor mai bune 800 de universităţi la nivel global, este realizat anual, începând din 2004.