Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că, având în vedere scenariile privind participarea fizică la ore, copiii de grădiniţă şi de ciclu primar merg în continuare la şcoală chiar dacă incidenţa îmbolnăvirilor cu Covid este de peste 3 la mia de locuitori deoarece "în clasa pregătitoare şi în clasa întâi e greu să înveţi să faci literele online". De asemenea, el a spus că, cel puţin până la apariţia noii tulpini, cei mici erau mai puţin vulnerabili.

 

Sorin Cîmpeanu a spus, luni seara, în cadrul unui interviu la Aleph News, că cei mici merg la şcolaă şi în scenariul roşu pentru că în învăţământul primar şi la grădiniţă este cel mai greu de imaginat cum se face predarea online.

 

„Eu am fost astăzi în mai multe grădiniţe, am văzut bucuria copiilor. Cum să te joci online cu ei? În clasa pregătitoare şi în clasa întâi e greu să înveţi să faci literele online”, a declarat ministrul.

 

Potrivit acestuia, sunt 167.000 de copii în clasa pregătitoare şi 168.000 de copii în clasa întâi.

 

„De aceea am prioritizat grădiniţele şi învăţământul primar. În Europa, din cele 27 de state, în momentul acesta doar trei nu au deschis grădiniţele şi învăţământul primar. Toţi au redeschis sau unii nu au închis deloc”, a afirmat ministrul.

 

Un alt motiv invocat de Cîmpeanu este că, cel puţin până la apariţia noii tulpini, cei mici erau mai puţin vulnerabili.

 

După prima zi de şcoală, oficialul din Guvern a estimat prezenţa la învăţământul primar „undeva până la 80%”, în timp ce pentru cei mari este mai slabă.

 

În ceea ce priveşte universităţile, ministrul a declarat că are marţi o întâlnire cu rectorii, iar recomandarea sa a fost ca studenţii să fie anunţaţi cu cel puţin 7 zile înainte de deschiderea sau nu a universităţilor.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro