Italia a decis să elimine obligativitatea prezentării unui test Covid negativ înainte de a intra în ţară pentru călătorii care vin din statele Uniunii Europene şi sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală, începând cu 1 februarie, relatează Reuters. UE a recomandat recent eliminarea restricţiilor suplimentare pentru cei care circulă în interiorul spaţiului comunitar cu certificatul Covid.

 

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat un ordin prin care s-a decis ca persoanele care intră în Italia din ţările UE vor avea nevoie doar de un „green pass”, se arată într-un comunicat. Aşa-numitul Green Pass este un document care arată că o persoană a fost vaccinată, s-a recuperat după boală sau a fost testată recent negativ.

 

La finalul anului trecut, pe 14 decembrie, Italia a decis că toţi vizitatorii UE trebuie să facă un test Covid înainte de plecare, indiferent că au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală, pe fondul îngrijorărilor cu privire la răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

 

Italia a raportat miercuri 167.206 de cazuri legate de COVID-19, faţă de 186.740 cu o zi înainte, a anunţat Ministerul Sănătăţii, în timp ce numărul deceselor a scăzut la 426 de la 468.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro