Începând de vineri, masca de protecţie va fi necesară în teatre, cinematografe sau săli de spectacol, însă nu şi în restaurante şi cafenele. De luni, accesul în spaţiile închise aglomerate, cum sunt cluburile, se va face în baza certificatului Covid. Totodată, angajatorilor li se va cere să îşi mute activitatea în sistem online, acolo unde este posibil.

 

Premierul a anunţat noile măsuri în urma avertismentelor oamenilor de ştiinţă referitoare la varianta Omicron. Autorităţile vor să se asigure că sistemul naţional de sănătate (NHS) nu va ajunge să fie copleşit de un număr prea mare de cazuri noi.

 

Boris Johnson a reluat apelul pentru imunizarea cu doza a treia. Întrebat de ce nu ia în calcul şi vaccinarea obligatorie, prim-ministrul a răspuns că populaţia nu trebuie forţată. Totuşi, legat de asta, a spus că la un moment dat, “Marea Britanie va trebui să aibă o discuţie naţională despre felul în care facem faţă acestei pandemii“, întrucât ciclul de introducere – eliminare de restricţii nu poate continua la nesfârşit.

 

În toată Marea Britanie au fost identificate până acum 568 de cazuri de infectare cu Omicron, la 11 zile de la descoperirea primului caz.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro