Anunţul a fost făcut de cancelarul Alexander Schallenberg, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, Austria va intra în lockdown complet timp de zece zile, cu posibilitate de prelungire pentru încă zece zile. Măsurile îi vizează pe toţi cetăţenii, inclusiv pe cei vaccinaţi, deoarece aproximativ două milioane de persoane nevaccinate se aflau deja în carantină strictă, de la începutul acestei săptămâni.

 

Austria devine astfel prima ţară din vestul Europei care a reimpus măsuri anti-epidemice stricte în această toamnă, pentru a face faţă unui nou val de infectări. Numărul cazurilor a continuat să crească pe parcursul întregii săptămâni, chiar şi după ce guvernul a introdus carantina pentru persoanele nevaccinate. Potrivit OMS, Austria a înregistrat 15 mii de cazuri Covid în ultimele 24 de ore. Incidenţa din ultimele şapte zile a trecut de 10 la mia de locuitori.

 

În plus, vaccinarea anti-Covid devine obligatorie începând din luna februarie a anului viitor. În legătură cu această decizie, cancelarul a declarat că “trebuie să privim realitatea în ochi. Incitaţi de oponenţii radicali anti-vaccinare şi de ştiri false slabe, prea puţini au fost vaccinaţi, iar acesta este un atac la adresa sistemului nostru de sănătate”. Executivul austriac urmează să detalieze cum vor fi sancţionaţi cei care refuză vaccinarea.

 

Austria se confruntă în prezent cu un al patrulea val sever al pandemiei, iar cancelarul a argumentat deciziile anunţate astăzi ca fiind “o modalitate de a evita un eventual val cinci”. Aproximativ două treimi din populaţia ţării este vaccinată cu schema completă, dar rata de imunizare este printre cele mai scăzute din Europa de Vest.

 

Numărul cazurilor a continuat să crească pe parcursul întregii săptămâni, chiar şi după ce guvernul a introdus carantina pentru persoanele nevaccinate. Potrivit OMS, Austria a înregistrat 15 mii de cazuri Covid în ultimele 24 de ore. Incidenţa din ultimele şapte zile a trecut de 10 la mia de locuitori.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro