Marea Britanie. Un atacator a împuşcat mortal cinci oameni, între care un copil de zece ani, iar apoi s-a sinucis. Incidentul a avut loc în Plymouth (300 km vest de Londra) iar poliţia spune că nu pare a avea legătură cu terorismul.

 

Atacul a avut loc joi seara, înainte de ora locală 18, iar martorii spun că o persoană înarmată cu o puşcă a spart uşa unei case şi a început să tragă, apoi a ieşit şi a început să împuşte trecători la întâmplare. Două femei, doi bărbaţi şi un copil au murit, iar ulterior atacatorul s-a împuşcat.

 

Petrecut într-un orăşel de 230 de mii de locuitorii, evenimentul este clasificat de poliţişti ca incident intern, fără legătură cu terorismul.

 

Spre deosebire de SUA, unde astfel de evenimente sunt relativ frecvente, în Marea Britanie regimul armelor de foc este strict reglementat, iar cei care doresc să deţină una trebuie să îndeplinească o serie de condiţii menite să refuze accesul la armament letal al celor care l-ar putea folosi în scopuri infracţionale. Legislaţia a fost înăsprită în 1996, după masacrul de la Dunblane (Scoţia), când un bărbat care deţinea în mod legal o armă de foc a intrat într-o şcoală şi a deschis focul asupra copiilor şi profesorilor, ucigând 16 copii şi un profesor şi rănind alţi 15.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro