Obligativitatea purtării măştii în aer liber în Italia va fi ridicată începând de luni, 28 iunie, a anunţat ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, relatează AFP, citat de Agerpres. Luni, 28 iunie, toate regiunile italiene ar urma să fie clasificate drept zone albe, conform previziunilor experţilor. În ultima zi, Italia a înregistrat doar 21 de decese şi 495 de cazuri noi de coronavirus.

 

"Începând cu 28 iunie, am pus capăt obligativităţii de a purta o mască în exterior", a anunţat ministrul Roberto Speranza pe contul său de Facebook, precizând că această decizie se va aplica regiunilor clasificate drept "zonă albă", unde răspândirea virusului este cea mai redusă, în prezent toată Italia, cu excepţia micii regiuni Vallée d'Aoste, din nordul ţării.

 

Acest anunţ survine după un aviz favorabil dat în cursul serii de luni de "Comitetul tehnico-ştiinţific" (Cts), care consiliază guvernul cu privire la pandemie.

 

Comitetul a decis că masca nu mai este necesară în zona albă, ci că ar trebui să fie întotdeauna la îndemână în caz de risc legat de o adunare de persoane.

 

Luni, 28 iunie, toate regiunile italiene ar urma să fie clasificate drept zone albe, conform previziunilor experţilor.

 

Luni, 21 iunie, Italia a înregistrat doar 21 de decese şi 495 de cazuri noi de coronavirus în decurs de 24 de ore. Unele regiuni nu au înregistrat decese.

 

Italia, prima ţară din Europa în care a apărut un focar de coronavirus la începutul anului 2020, a înregistrat 127.291 de decese de la începutul epidemiei şi 4,25 milioane de cazuri de COVID-19.

 

În total, 30% din populaţia cu vârsta peste 12 ani este în prezent vaccinată, sau aproape 16 milioane de persoane.

 

Peste 46 de milioane de doze de vaccin individuale au fost deja administrate în rândul unei populaţii de 60 de milioane de persoane.

 

Concediu 2021. Care sunt condiţiile de intrare în Italia. Reguli de călătorie

 

La 14 mai 2021, Ministerul Sănătăţii italian a emis o ordonanţă care se va aplica în perioada 16 mai 2021 – 30 iulie 2021. Potrivit actului normativ, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României (România este inclusă alături de alte state pe lista C din anexa 20 a Decretului Preşedintelui Consiliului de Miniştri din 2 martie 2021) au obligaţia de a prezenta la intrarea în Italia rezultatul negativ al unui test molecular (tip PCR) sau test antigen COVID efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul italian.

 

Copiii cu vârsta de până la 2 ani sunt exceptaţi de la obligaţia prezentării unei adeverinţe care să confirme efectuarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

 

Cei care nu prezintă un test la intrarea în Italia au următoarele obligaţii: să se supună măsurii de supraveghere sanitară şi să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliul sau reşedinţa acestora. După cele 10 zile de autoizolare, trebuie să facă un nou test.

 

Orice persoană care intră în Italia este obligată, de asemenea, să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor şi să dovedească acest lucru transportatorului sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări. Începând cu 24 mai, pentru toate intrările în Italia, declaraţia pe hârtie este înlocuită cu formularul digital care poate fi completat la următoarea adresă: https://app.euplf.eu.

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro