Numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 322 în Italia, în timp ce alte patru persoane au decedat, ridicând astfel numărul total al victimelor la 11. De asemenea, marţi au apărut şi primele cazuri de infecţie în Germania, Spania continentală, Elveţia, Croaţia, Austria, dar şi în Algeria. Parlamentul European a dispus primele măsuri restrictive, recomandându-le angajaţilor care au călătorit în Italia sau China să lucreze de acasă şi să se monitorizeze, urmând a se întoarce la birou după ce primesc undă verde din partea medicului. Japonia, Coreea de Sud şi Hong Kong au dispus şi ele măsuri de prevenire a răspândirii virusului, cursurile fiind suspendate, iar angajaţii companiilor urmând să lucreze de acasă.

 

Primul caz de coronavirus confirmat în Elveţia. Un bărbat în vârstă de 70 de anii din cantonul Ticino, regiune situată la graniţa cu Italia, a călătorit în Lombardia la mijlocul lunii februarie, potrivit Mediafax.

 

Primul caz, confirmat în landul Baden-Wuerttemberg (sudul Germaniei). Autorităţile au confirmat marţi seara primul caz de coronavirus în landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei, după ce un un bărbat în vârstă de 25 de ani care a fost recent la Milano a fost testat pozitiv, relatează Agerpres citând Reuters.

 

Algeria confirmă primul caz de coronavirus. Un italian care a ajuns în ţară pe 17 februarie. Bărbatul a fost pus în carantină, potrivit televiziunii de stat care l-a citat pe ministrul Sănătăţii.

 

Încă o persoană a murit la Veneto, bilanţul ridicându-se la 11 decese.

 

Franţa anunţă confirmarea a încă două cazuri de coronavirus. Este vorba un francez care s-a întors dintr-o călătorie în regiunea Lombardia şi o tânără chineză care s-a întors în Franţa dintr-o călătorie din China.

 

Autorităţile austriece au plasat în carantină un hotel din oraşul turistic Innsbruck, în inima Alpilor, unde a lucrat o recepţioneră italiană contaminată cu coronavirus

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro