Cancelarul Angela Merkel şi-a cerut scuze populaţiei, în faţa presei naţionale, pentru decizia anunţată marţi de a introduce carantina pentru perioada sărbătorilor pascale, criticată de biserică, companii şi populaţie: ”Această greşeală este numai a mea. Cer iertare tuturor cetăţenilor”, a transmis Merkel.

 

Angela Merkel le-a spus premierilor de stat într-un apel video că până la urmă nu va exista o carantină strictă de Paşti. Cancelarul urmează să anunţe public decizia în cursul acestei zile, a scris astăzi presa germană.

 

Revenirea asupra deciziei anunţată ieri, de a introduce carantină strictă în perioada 1-5 aprilie, vine după valul de critici vehemente venite din partea companiilor şi mai ales a bisericilor. Chiar şi epidemiologii au spus că o perioadă de restricţii severe de cinci zile de Paşti ar avea un efect mic sau aproape inexistent asupra evoluţiei celui de-al treilea val al pandemiei.

 

Institutul german de sănătate publică Robert Koch a raportat azi 15.813 noi cazuri de COVID-19 şi 248 de decese, dar şi o rată de infectare de o sută de cazuri la suta de mii de locuitori.

 

Criticile aduse Guvernului Merkel cu privire la gestionarea pandemiei este resimţită şi în sondaje. Potrivit unui sondaj FORSA publicat azi, popularitatea CDU/CSU a scăzut cu 3 puncte într-o săptămână, până la 26%, cel mai scăzut nivel înregistrat de mai bine de un an.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro