Măsurile se adaugă celor aflate deja în vigoare din noiembrie – închiderea hotelurilor şi restaurantelor, interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi desfăşurarea cursurilor on-line pentru elevii de gimnaziu şi liceu. Şcolile primare au fost păstrate deschise până acum, dar vor trece şi ele în regim on-line până pe 7 aprilie, ca urmare a creşterii numărului de cazuri noi de coronavirus până la cel mai mare nivel din ultimele trei luni – 6.278 de cazuri noi, ieri.

 

“Al treilea val al pandemiei este puternic, foarte puternic şi mai rău decât a fost cel de-al doilea val”, a declarat într-o conferinţă de presă Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

 

Acesta a precizat că tulpina britanică a virusului se răspândeşte foarte repede şi a cerut firmelor şi instituţiilor publice să permită pe cât posibil munca de la distanţă a angajaţilor. Masca este obligatorie în toate locurile publice.

 

Săptămâna trecută Ungaria a devenit prima ţară UE care a început să vaccineze populaţia cu serul Sinopharm din China, după lansarea vaccinului Sputnik V din Rusia, deşi acestea două nu au primit aprobarea pentru utilizare de urgenţă a autorităţilor europene.

 

Până acum peste 785 de mii de persoane din Ungaria primiseră cel puţin o doză de vaccin.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro