Vladimir Tismăneanu nu va mai publica editoriale pentru Radio Europa Liberă. Acesta a scris marţi pe pagina sa de Facebook că a fost anunţat de Elena Vijulie, directoarea secţiei române, că, „din raţiuni financiare”, rubrica Agora de pe site-ul secţiei române se desfiinţează.

 

„Acum o luna am primit o instiintare laconică din partea doamnei Elena Vijulie Tănase că, din raţiuni financiare, rubrica Agora de pe site-ul secţiei române se desfiinteaza. Regrete? O încercare de a comunica personal? Expresia preţuirii pentru 37 de ani de colaborare constanta? Nici vorba. Azi am primit înştiinţarea oficiala semnata de doamna Elena Tanase (fără Vijulie), directoarea secţiei române”, a scris Tismăneanu, care afirmă că a început să colaboreze cu radio Europa Liberă din 1983 iar de atunci „remuneraţia a rămas aceeaşi”.

 

Acesta insinuează că desfiinţarea acestei rubrici ar putea avea o legătură cu procesul pe care îl are cu Stelian Tănase, pentru că „a publicat in abjecta fiţuică online "Cotidianul" lui Nistorescu numărul meu de cont bancar si adresa mea personală”.

 

„In concluzie: 1. Rămân colaborator permanent la Radio Europa Moldova. 2. Ceea ce n-au reuşit Ceauşescu si Iliescu, a reuşit doamna Tănase. O felicit! Conflict of interests? You bet...”, mai spune Vladimir Tismăneanu.

 

 

 

 

Sursa: www.economie.hotnews.ro