Deşi autorităţile nu precizează concret în ce au constat fraudele sau tipologia acestora, Deutsche Welle notează că programele de ajutor financiar implementate de Germania urmăresc să ofere un sprijin micilor patroni şi persoane afectate de restricţiilor epidemice impuse de autorităţi.

 

În ianuarie, la München a fost trimis în judecată un bărbat acuzat că a încercat să fraudeze mai multe landuri germane cu o sumă ce a totalizat 2,54 milioane de euro sub forma unor ajutoare pentru depăşirea situaţiei create de pandemie. Oficialii spun că încă de la începutul pandemiei au fost persoane care au profitat de situaţia creată şi de intervenţia statului în special în favoarea angajaţilor (prin programe de kurzarbeit, o formă de şomaj tenic), iar cele 25 de mii de cazuri deja descoperite reprezintă doar începutul.

 

Mai mult de un sfert din anchetele deschise sunt în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai mare dintre statele germane, Berlinul ocupă locul al doilea, cu 2.600 de cazuri descoperite, urmat de sudul landului Bavaria cu 1.600.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro