Spania a raportat joi o creştere cu peste 13.300 a cazurilor noi de infecţii Covid-19, la un total 921.374, mai ridicată faţă de zilele trecute, în timp ce Catalonia se pregăteşte să închidă barurile şi restaurantele pentru a preveni contagiunea.

 

În Franţa, autorităţile din domeniul sănătăţii au anunţat 30.621 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, în urcare de la nivelul de 22.591 consemnat miercuri, transmite Reuters.

 

În Spania, numărul deceselor a urcat joi cu 140, la un total de 33.553, în timp ce în Franţa numărul decedaţilor a crescut cu 88, la 33.125 de persoane, faţă de 104 miercuri. Numărul total de cazuri de Covid-19 din Franţa a ajuns la 809.684.

 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ordonat miercuri introducerea de restricţii de circulaţie pe timpul nopţii în Paris şi alte opt oraşe mari, unde se înregistrează cele mai multe cazuri de Covid-19.

 

Capitala Madrid, în carantină parţială

 

În Spania, coordonatorul situaţiei de urgenţă medicală, Fernando Simon, a declarat joi că situaţia se stabilizează, dar că există diferenţe teritoriale importante.

 

Catalonia, care include Barcelona, al doilea mare oraş din ţară, a ordonat închiderea barurilor şi restaurantelor pentru o perioadă de 15 zile, în încercarea de aducere sub control a epidemiei.

 

Noile restricţii, confirmate de justiţie, vor intra în vigoare vineri, la ora 1:00 a.m.

 

Capitala Madrid şi suburbiile acesteia au fost plasate în carantină parţială săptămâna trecută, iar locuitorii se tem de alte măsuri, mai drastice, care ar afecta economia.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro