În fiecare săptămână apar noi informaţii despre simptomele COVID-19 şi studiile par să evidenţieze semne de boală la care nu ne-am fi gândit vreodată. Recent, presa străină a scris despre identificarea unor alte simptome ale infecţiei cu coronavirus, uşor de citit pe chipul unei persoane bolnave.

Oamenii de ştiinţă au întocmit o listă cu semnele coronavirusului ce pot apărea şi în perioada de incubaţie a a virusului în organism, simptome care pot fi vizibile, susţin cercetătorii, la nivelul buzelor, gurii şi al ochilor.

Unii pacienţii COVID-19 au raportat că au avut buzele crăpate şi uscate în timpul infecţiei cu noul coronavirus. O parte din aceştia au precizat că au avut, de asemenea, buzele palide, potrivit Gândul.

Alţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au avut leziuni dureroase în interiorul gurii. Oamenii de ştiinţă numesc acest tip de leziune enantem. Simptomul se manifestă sub forma unei erupţii puternice care apare pe mucoasa cavităţii bucale.

Se pare că enantemul apare cu două zile înainte de apariţia celorlalte simptome, potrivit cercetătorilor de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid.

Oamenii de ştiinţă au mai descoperit că o treime din pacienţii COVID-19, care au prezentat erupţii cutanate pe braţe şi picioare, au suferit şi de crăpături la colţul gurii. Acest simptom apare de obicei spre sfârşitul bolii, la aproximativ 2 săptămâni de la apariţia primelor simptome.

Noi cercetări dezvăluie care sunt simptomele coronavirusului care ar putea apărea prima dată după ce o persoană contractează boala. Un studiu realizat de Universitatea din sudul Californiei şi publicat în Frontiers in Public Health spune că febra este cel mai probabil primul simptom, urmat de o tuse şi apoi dureri musculare.

Următoarele simptome cel mai probabil să apară sunt greaţa şi / sau vărsăturile şi diareea, potrivit The Telegraph.

„Traiectul GI superior (adică greaţă / vărsături) pare să fie afectat înainte de tractul inferior GI (adică diaree) în COVID-19, care este opus MERS şi SARS', au scris oamenii de ştiinţă citaţi de csid.ro.

Febra şi tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) şi sindromul respirator acut sever (SARS). Dar sincronizarea şi simptomele tractului gastro-intestinal superior şi inferior diferenţiază COVID-19.