Autorităţile au revizuit numărul victimelor în scădere şi precizează că este vorba de două persoane atacate. Poliţia anunţă că un suspect a fost prins, iar al doilea este încă căutat. Cei doi răniţi lucrează pentru agenţia de presă Premières Lignes.

 

Nu există foarte multe informaţii despre incidentul de astăzi, dar atacul are loc la câteva zile după ce organizaţia teroristă Al Qaida a ameninţat că va ataca din nou redacţia săptămânalului satiric. Charlie Hebdo a republicat la începutul lunii caricaturile cu Profetul Mahomed, pentru a marca începerea procesului împotriva militanţilor jihadişti implicaţi în atentatul de acum cinci ani.

 

Poliţia sfătuieşte populaţia să evite zona deoarece atacatorul nu a fost încă prins. Un ziarist local susţine că sunt doi atacatori. Acesta mai precizează că sunt patru victime, dintre care două în stare gravă. Premierul francez a precizat într-un tweet că va merge de urgenţă la Ministerul de Interne pentru a se informa despre incident.

 

Pe 7 ianuarie 2015, doi islamişti înarmaţi au intrat cu forţa în clădirea din Paris în care revista îşi are sediul. Au omorât 12 persoane la întâmplare, între care patru caricaturişti, ca răspuns la publicarea unor caricaturi cu Profetul. În orele care au urmat cei doi atacatori, plus un al treilea, care i-a ajutat, au mai ucis încă cinci persoane, înainte de a fi împuşcaţi mortal de forţele speciale.

 

 

Sursa: www.biziday.ro