O femeie a supravieţuit în mod miraculos unei răni prin împuşcare de aproape, iar medicii cred că a fost salvată de implanturile de silicon pe care le avea, informează CNN.

 

Cazul a fost publicat săptămâna trecută în jurnalul medical SAGE, iar în lucrare doctorii au descris felul în care implantul mamar i-a salvat viaţa femeii de 30 de ani, împiedicând glonţul să îi atingă organele vitale.

 

Incidentul a avut loc în 2018, în oraşul canadian Toronto. Acesta este unul dintre puţinele cazuri descrise în literatura medicală în care un implant mamar a contribuit la salvarea vieţii unui pacient, dar şi primul în care acest implant este unul de silicon, a explicat pentru CNN chirurgul Giancarlo McEvenue.

 

În studiul realizat, doctorii au spus că cel mai probabil implantul de silicon este responsabil pentru schimbarea traiectoriei glonţului, salvând viaţa femeii.

 

Există două tipuri de implanturi mamare aprobate în Statele Unite. Amândouă au învelişul exterior din silicon, însă unul conţine soluţie salină iar altul gel pe bază de silicon. Deşi detaliile atacului nu au fost făcute publice, chirurgul McEvenue a declarat pentru CNN că pacienta a intrat în camera de gardă a unui spital după ce a fost împuşcată în piept.

 

"Era capabilă să vorbească - echipa medicală era şocată de cât de bună era starea ei", a spus McEvenue, unul dintre chirurgii implicaţi în tratarea femeii.

 

"Rana de intrare a glonţului era prin stânga, însă fractura costală era pe dreapta. Glonţul a intrat prin piele din partea stângă, a ricoşat şi i-a rupt o coastă pe partea opusă", a spus chirurgul. "Implantul mamar a cauzat schimbarea traiectoriei glonţului", a spus McEvenue. Femeia împuşcată a suferit fracturi costale şi impanturile sale au fost sparte.

 

"Dacă glonţul i-ar fi intrat în piept ar fi fost rănită mult mai grav, poate chiar viaţa i-ar fi fost pusă în pericol", a spus Giancarlo McEvenue.

 

Medicii au găsit glonţul în peretele toracic drept al femeii. Victima atacului s-a recuperat, însă atacatorul nu a fost prins şi arma acestuia nu a fost găsită.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro