Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 din Capitală au anunţat marţi deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu după ce mai multe cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan din Capitală au depus plângeri împotriva conducerii.

 

Potrivit surselor G4Media.ro, medicii au reclamat că nu s-au luat măsuri reale de prevenţie pentru infectare cu Covid-19, nu există dotare pentru asigurarea prevenţiei, precum şi că 30 de cadre medicale ar fi fost obligate să participe la raportul de gardă într-o încăpere de dimensiuni mici şi să viziteze saloanele.

 

De asemenea, medicii de la Sfântul Ioan au reclamat şi faptul că ar fi fost obligaţi să participe la cursuri şi colocvii, chiar şi după ce Ministerul Sănătăţii a sistat aceste evenimente.

 

Comunicatul integral al Parchetului:

 

”Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următorul comunicat:

 

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 23.03.2020 dosarul penal nr. 2297/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.p.şi abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p., ca urmare a sesizării venite la DGPMB – Secţia 26 Poliţie din partea mai multor cadre medicale din Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. loan din Bucureşti cu privire la existenţa unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

 

Urmare a plângerii înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate.

 

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.”

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro