Viaţa amoroasă a lui Carol al II-lea a afectat extrem de mult monarhia şi viaţa politică românească din perioada interbelică. Tatăl Regelui Mihai I suferea de priapism, o boală care se manifestă prin menţinerea unei erecţii permanente ce nu poate fi întotdeauna asociată cu stimularea sau dorinţa sexuală. Astfel, din această cauză, Carol al II-lea era pur şi simplu înnebunit după sex fără să ţină cont că unele dintre femei erau un pic cam… măritate.

 

Există o mulţime de poveşti despre Carol al II-lea şi nopţile sale de amor, dar unele au rămas în memoria colectivă. Se spune că Regelui îi plăcea orice femeie, indiferent că era sau nu de moravuri uşoare. După o noapte furtunoasă, o prostituată ar fi rămas uimită de calităţile urmaşului lui Ferdinand I.

 

Constantin Argetoianu, ministru de interne între 1931-1932, scria în „Pentru cei de mâine. Memorii” publicată abia în anul 1996: „Prinţului i s-a prezentat o femeie de moravuri uşoare şi după ce au petrecut noaptea împreuna aceasta ar fi exclamat: M-a omorât, nene Alecule… de 14 ori şi niciodată mai puţin… de fiecare dată la fel”.

 

Carol al II-lea a negociat cu un bărbat sexul cu soţia acestuia

O altă întâmplare care îl are în prim plan pe Carol al II-lea ar fi avut loc la jumătatea anilor 1930. „Fiind într-o vizită protocolară într-un oraş din Bucovina, regele a văzut printre oaspeţi o femeie deosebit de frumoasă, pe care ar fi dorit să o aibă la pat. În aceste condiţii, regele avea în suita sa oameni specializaţi, care au făcut investigaţiile necesare. Aceştia au identificat persoana şi au convenit cu soţul, care era maior activ la o unitate militară, să o cedeze pentru un timp, în schimbul unei înalte funcţii în stat. Şi, astfel, soţul încornorat a ajuns comandantul Străjii ţării şi raporta zilnic Maiestăţii sale că cele două milioane de străjeri sunt ‘La datorie!'”.

 

Se spune că multe dame de companie au avut nevoie de intervenţia medicilor după o partidă cu Carol. Acesta a ajuns şi pacient al Spitalului Filantropica din Bucureşti pentru a fi tratat, cum altfel, de o boală venerică.

 

 

 

Sursa: www.shtiu.ro