Un bărbat care se dădea drept pilot Lufthansa, pentru a se putea bucura de o îmbarcare mai rapidă, a fost arestat la New Delhi, a informat miercuri poliţia.
 
Rajan Mahbubani, în vârstă de 48 de ani, purta uniforma de pilot al companei Lufthansa şi avea asupra sa o carte de identitate falsă când a fost reţinut pe aeroport marţi, în capitala indiană, a indicat vicecomisarul de poliţie Sanjay Bhatia, relatează Agerpres.
 
Mahbubani a fost reţinut la poarta de plecare a unui zbor în direcţia Kolkata după ce responsabilul şef cu securitatea al Lufthansa de pe Aeroportul IGI a raportat despre “deplasarea suspectă a unui pasager purtând uniforma Lufthansa”.
 
Bărbatul a dezvăluit în cursul anchetei că zboară frecvent şi că purta uniforma de pilot pentru a scăpa de cozi şi a trece de controlul de securitate mai repede decât pasagerii obişnuiţi, a declarat Bhatia.
 
El folosea culoarul destinat membrilor echipajului aerian şi uneori primea şi alte beneficii legate de zbor.
 
Bărbatul a dezvăluit că a folosit de multe ori cartea de identitate falsă în ultimele şase luni.
 
Un dosar penal a fost înregistrat împotriva sa, iar ancheta deschisă continuă, a precizat Bhatia.
 
Mahbubani conduce o firmă de training şi consultanţă.
 
„Îi plăcea să poate uniforme din diferite profesii, să se fotografieze sau să se înregistreze şi să posteze pozele şi filmuleţele pe social media. Există în telefonul lui o poză cu el în uniforma de colonel al armatei indiene”, a completat oficialul menţionat.
 
 
 
 
 
 
 
Sursa: www.stirileprotv.ro