Un judecător din Thailanda s-a împuşcat în piept în sala de tribunal, acuzând presiunile la care a fost supus în timpul procesului de crimă pe care îl judeca, scrie Guardian.

 

Khanakorn Pianchana a folosit un pistol pentru a se împuşca în sala judecătoriei din oraşul Yala, după ce a achitat cinci bărbaţi de acuzaţiile de crimă, decizie luată din lipsă de dovezi. Judecătorul a fost dus la spital, unde a fost operat, iar viaţa sa se pare că nu este pusă în pericol.

 

Înainte de incident, într-o declaraţie distribuită masiv pe reţelele sociale, Khanakorn a spus că judecători de rang înalt au făcut presiuni asupra lui pentru a-i declara vinovaţi pe inculpaţi. Asta ar fi însemnat să condamne la moarte trei inculpaţi şi la închisoare pe ceilalţi doi.

 

”La acest moment, alţi colegi judecători din curţi de primă instanţă sunt trataţi în acelaşi fel. Dacă nu pot să-mi respect jurământul depus la numire, prefer să mor decât să trăiesc fără onoare”, spune el în comunicatul distribuit în spaţiul public.

 

Afirmaţiile lui Khanakorn au stârnit îngrijorări că, în Thailanda, judecătorii de rang înalt abuzează de puterea lor pentru a obţine condamnări menite să satisfacă obiective politice.

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro