Celebrul tenor spaniol Placido Domingo, acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală, a demisionat din postul său de director general al operei din Los Angeles, au relatat miercuri mai multe agenţii americane de mass-media, relatează AFP.

 

”Acuzaţiile recente din media au creat o atmosferă care mă împiedică să fiu utile acestei companii pe care o iubesc atât de mult”, a spus cântăreţul în vârstă de 78 de ani într-un comunicat transmis mass-mediei americane.

 

Pasul lui Domingo de a-şi da demisia vine după ce acesta s-a retras şi producţia operei Macbeth de Verdi cu o zi înainte de lansare, pe fondul acuzaţiilor de hărţuire sexuală.

 

La începutul lunii august, opt cântăreţe şi o dansatoare au declarat pentru Associated Press că au fost hărţuite sexual de un fost membru al "Celor Trei Tenori " - format din Domingo, regretatul Luciano Pavarotti şi Jose Carreras -, unele incidente datând din anii 1980.

 

Mai multe femei l-au acuzat pe Placido Domingo că s-a folosit de imaginea sa de tenor celebru pentru a le forţa să întreţină relaţii sexuale cu el.

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro