Autorităţile germane au anunţat marţi că au impus sancţiuni în valoare de 2 milioane de euro companiei Facebook, din cauza încălcării unei legi pentru combaterea discursului urii, scrie AP News .

 

Biroul Federal de Justiţie a declarat că Facebook nu a reuşit să respecte standardele de transparenţă cerute în procesul de gestionare a plângerilor care implicau discursul urii pe reţeaua de socializare. Agenţia susţine că rapoartele companiei pentru prima jumătate a anului 2018 nu reflectă numărul real al plângerilor legate de conţinuturi suspectate ca fiind ilegale în Germania, printre care sunt incluse şi insultele antisemite sau materialele concepute cu scopul de a instiga la ură împotriva persoanelor sau grupurilor în funcţie de religia sau etnia acestora.

 

De asemenea, se pare să informaţiile despre nivelul de pregătire al personalului responsabil cu procesarea acestor plângeri nu erau complete.

 

Facebook a răspuns că obligaţiile legate de transparenţă au fost respectate potrivit legislaţiei germane şi că numărul de rapoarte este egal cu numărul real de plângeri primite.

 

"Suntem siguri că rapoartele noastre publicate sunt în concordanţă cu legea, însă aşa cum mulţi critici au evidenţiat, există unele cazuri în care legea nu este foarte clară", a declarat compania. "Vom analiza amenda primită cu atenţie şi ne rezervăm dreptul la replică." ​ 

 

Sursa: www.m.hotnews.ro