Cristi Borcea a ajuns la IPJ Ilfov vineri dimineaţă, după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Va fi încarcerat după finalizarea documentaţiei la Rahova.

 

Omul de afaceri Cristian Borcea  ajunge iar în spatele gratiilor, după ce judecătorii Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare, în dosarul retrocedării plajelor. Sentinţa este definitivă.

 

De închisoare nu scapă nici fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, care a primit o condamnare de nouă ani. Implicat în acelaşi dosar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit 5 ani de închisoare.

 

Sentinţa vine după ce pronunţarea în acest dosar a fost amânată de cinci ori. În primă instanţă, Cristian Borcea a fost achitat, iar Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au primit sentinţe cu suspendare, de 4, respectiv 3 ani de închisoare.

 

Deşi prejudiciul în aceast dosar a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, nu au fost dispuse despăgubiri civile.

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro