Vineri, 15 noiembrie, de la ora 19:00 iubitorii de teatru sunt aşteptaţi să se relaxeze într-o atmosferă veselă pentru a uita de grijile cotidiene.

Direct de la Bucureşti, o distribuţie de actori îndrăgiţi vine la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti cu un spectacol de zile mari: „Fantoma, dragostea mea!”.

Un show de zile mari, distracţie, comedie de calitate… toate acestea se vor înghesui pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti!

Una dintre comediile excepţionale ale Teatrului Elisabeta din Bucureşti, „Fantoma, dragostea mea!” face parte dintr-un univers variat şi plin de culoare în care se regăsesc situaţii comice spumoase.

Cu o distribuţie de excepţie, regizorul Şerban Puiu pune în scenă la Ploieşti situaţii incredibil de amuzante alături de actori precum Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Alexandra Velniciuc, Raluca Ghervan, Claudia Ene, Ioana Ancea, Mihnea Nicolau.

„Fantoma, dragostea mea!”, o avangardă de situaţii comice!



Ce veţi vedea de fapt în spectacolul fenomen care va umple de zâmbete Ploieştiul?!

Un proiect în parteneriat cu Teatrul Metropolis, în regia lui Şerban Puiu, cu scenografia semnată de Ioana Popescu, în colaborare cu actori precum Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Alexandra Velniciuc, Raluca Ghervan, Claudia Ene, Ioana Ancea, Mihnea Nicolau, comedia „Fantoma, dragostea mea!” a fost văzută pentru prima dată în West End in 1941, creând un nou record pe termen lung pentru piese non-muzicale britanice, înregistrând aproximativ 2.000 de reprezentaţii. Succesul spectacolului nu s-a oprit aici, cucereşte imediat Broadway-ul, unde are în jur de 657 reprezentaţii, urmând să fie transformat într-un film patru ani mai târziu, cu actori precum Rex Harrison sau Margaret Rutherford.

Imaginati-vă Londra în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Germanii iau cu asalt oraşul, clădirile se prăbuşesc, se pierd vieţi, oamenii se retrag către mediul rural. Acum imaginaţi-vă un scriitor la patruzeci de ani, trăind în perioada respectivă în Anglia. Printre operaţiunile secrete în calitate de membru al serviciilor secrete, acesta petrece cinci zile scriind o piesă de teatru. Care poate fi subiectul piesei? Război? Politică? Mândrie naţională? Supravieţuire? Nicidecum! Acesta alege să scrie o comedie satirică despre fantome. Aşa ia naştere cea mai cunoscută operă a scriitorului Noel Coward, „Blithe Spirit”, cu un singur regret, acela că nu a petrecut o a şasea zi pentru a lucra mai mult la final.

Este o comedie savuroasă care spune povestea unui scriitor de romane de mister şi fantezie, Charles Condomine, care, în căutare de noi subiecte pentru noua sa carte, o invită la el acasă pe Madam Arcati, medium excetric de profesie pentru a conduce o sesiune de spiritism în timpul unei cine la care iau parte soţia sa, Ruth şi prietenii lui, un cuplu extrem de colorat format din George şi Violet Bradman. Deşi la început şedinţa se consideră a fi un eşec, cu cât timpul trece devine din ce în ce mai evident că prima soţie a lui Charles, Elvira, s-a întors cu gânduri serioase: pentru a-l bântui! Cum doar cel care caută, găseşte, Charles este singurul care o poate vedea şi auzi pe Elvira, aşa că Ruth are motive întemeiate să-l considere nebun. Însă când vazele cu flori încep să „zboare” prin casa şi pernele sunt tăvălite pe jos, Ruth îşi dă seama de absurdul situaţiei – trăieşte în casă cu fantoma primei soţii a soţului său. Nici pentru Charles nu este mai uşor – să stai în aceeaşi cameră cu două femei puse pe ceartă! Dacă Ruth încearcă să se controleze şi să îşi păstreze ţinuta british, Elvira nu apelează nicio secundă la diplomaţie. Ba chiar, pare să aibă câteva planuri de-a dreptul… macabre!

Poate că ideea unui bărbat cu două soţii s-a mai întalnit, însă „Fantoma, dragostea mea!” este o comedie fermecătoare în stilul ei deoarece nu s-a mai întâlnit ca un bărbat să fie bântuit simultan de ambele neveste.

Aşadar nu rata un spectacol interesant, hai la teatru! Biletele se pot cumpăra online de pe www.TeatrulElisabeta.ro şi www.Bilet.ro şi de la Casa de bilete, iar preţul variază între 50, 60 şi 70 de lei.