În urmă cu mai bine de trei decenii, Isaac Asimov, celebrul scriitor american de science-fiction, a făcut câteva predicţii pentru o publicaţie, despre cum va arăta anul 2019.

În 1983 celebrul scriitor american a fost întrebat despre cum crede că va arăta anul 2019. El a făcut câteva predicţii pentru ziarul Toronto Star, printre care că întreaga populaţie va fi condusă de roboţi ori calculatoare foarte inteligente, relatează BBC.

Isaac Asimov era convins că în anul 2019, computerele vor fi foarte inteligente şi o să ajungă şi în casele oamenilor, nu doar în instituţiile guvernamentale, aşa cum era în 1983.

Scriitorul a mai spus în urmă cu mai bine de 30 de ani, că nicio intituţie guvernamentală, ori şcoală nu va funcţiona fără calculatoare. Copiii vor fi mult mai inteligenţi, iar prin apariţia computerelor, vor putea învăţa chiar şi fără profesori. “Populaţii întregi trebuie să devină specializate pe calculator şi trebuie să fie învăţate să se descurce într-o lume a tehnologiei”, declara Isaac Asimov.

De asemenea, Isaac a mai preconizat că până în anul 2019 şi întoarcerea pe Lună va fi posibilă. “Până în 2019, ne vom întoarce pe Lună în forţă”, spunea scriitorul pe atunci. În 2017 Casa Albă a anunţat planurile de a reveni pe Lună şi de a construi structuri permanente acolo pentru explorare şi cercetare

Iar acum Elon Musk speră ca până în 2023 să ofere populaţiei primul zbor privat în jurul Lunii.

Straniu sau nu, Asimov a prezis corect: în zilele noastre tehnologia ocupă un loc foarte important. Însă ceea ce nu s-a adeverit este faptul că, până în anul 2019 vom putea accelera procesul prin care să diminuăm distrugerea mediului înconjurător.

Isaac Asimov (1920-1992) a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori ai genului science fiction.