Poliţia l-a găsit pe Chérif Chekatt în Strasbourg, în cartierul Neudorf. Atacatorul a fost ucis de o patrulă joi seara, după 48 de ore de căutări.

Chérif Chekatt, autorul atacului de marţi seară de la târgul de Crăciun din Strasbourg a fost împuşcat mortal după 2 zile de căutări, în urma unei operaţiuni a poliţiei în cartierul Neudorf. El se ascundea pe strada Lazaret din acea zonă a oraşului.

Ministrul de Interne Cristophe Castener a declarat că atacatorul a fost descoperit de o patrulă de poliţie formată din 3 agenţi, care l-a văzut mergând pe stradă. Când l-ar fi strigat, Chekatt s-a întors spre ei şi a tras. “Sunt mândru”, a spus Castaner despre poliţişti.

Atentatul comis marţi la Târgul de Crăciun de la Strasbourg a făcut 3 morţi şi 13 răniţi, dintre care 5 grav, conform unui bilanţ revizuit în creştere după decesul unui rănit.

Peste 700 de membri ai forţelor de ordine au participa la căutări după atentat şi mai multe operaţiuni de poliţie au avut deja loc în Neudorf, cartier din sudul Strasbourg în care Cherif Chekatt a crescut