Municipiul Timişoara a fost selectat pentru finala competiţiei Capitală Europeană a Tineretului 2020, în care va concura cu Amiens (Franţa), Klaipeda (Lituania), Chişinău (Republica Moldova) şi Villach (Austria).

''Intrarea Timişoarei în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2020 reprezintă acum o provocare şi mai mare pentru organizaţiile de tineret din oraş, dar şi pentru tineri, în general. Pentru etapa finală vom propune un program amplu şi complex în care elementul central va fi tânărul, program ce va fi conceput alături de ONG-urile de tineret, dar şi alături de tineri neafiliaţi, utilizând diverse mecanisme de consultare'', susţine Mihai Adrian Vîlcea, preşedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Oraşele au la dispoziţie două luni pentru a pregăti dosarul detaliat de candidatură.

În competiţie au mai fost înscrise Ayai Napa (Cipru), Dornbirn (Austria) şi Tbilisi (Georgia).

Aplicaţia de candidatură a Timişoarei a fost realizată de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş (FITT), ai cărei specialişti au colectat opinii din partea organizaţiilor de şi pentru tineret din Timişoara, precum şi din rândul tinerilor timişoreni, pe baza unui studiu desfăşurat în luna februarie a acestui an, candidatura fiind centrată în jurul principiului de participare a tinerilor.

Aplicaţia a primit sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, autoritatea locală fiind şi cea care aplică pentru primirea titlului, fiind însoţită de scrisori de susţinere din partea Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Consiliului Tineretului din România (CTR) şi Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).