Petrecăreţii din oraşul german Köln, purtând peruci, costume de epocă şi chiar costume de clovni, au dat startul celor şase zile de petreceri ce vor fi organizate în cadrul Carnavalului 2017, care a debutat joi cu tradiţionalul ”Weiberfastnacth” (”Carnavalul Femeilor”), ziua în care femeile preiau conducerea în oraş şi îi ”castrează” simbolic pe bărbaţii pe care îi întâlnesc pe străzi, tăindu-le cravatele, informează Reuters.

Festivităţile au început exact la ora locală 11.11 în oraşul Köln şi în alte regiune catolice din Germania, în ciuda unei vremi capricioase şi a unor măsuri de securitate sporite, după atacul terorist comis de militanţi islamişti în piaţa de Crăciun din Berlin, în decembrie 2016, în urma căruia au fost ucise 12 persoane.

În Mainz, Achim Zahn, şeful Poliţiei locale, a cerut petrecăreţilor să dea dovadă de bun simţ şi să evite să se costumeze în extremişti sinucigaşi care poartă în jurul taliei centuri cu explozibili, precizează site-ul german Strand Journal.

Perucile şi măştile inspirate din fizionomia preşedintelui american Donald Trump sunt la mare căutare în aceste zile în Germania, unde participanţii la Carnaval îi ironizează în mod tradiţional pe politicieni.

Susanne Mueller, managing-director al Festartikel Mueller, o companie cu sediul în landul Bavaria, specializată în producţia de costume pentru carnavaluri şi petreceri, a dezvăluit pentru Reuters că aproximativ 30% din producţia de peruci a firmei sale a fost dedicată în acest an unor articole ce imită celebra coafură a lui Donald Trump.