Grădina zoologică din Londra a deschis joi, 3 decembrie, lista rezervărilor pentru cele nouă cabane dotate cu tot confortul şi amplasate în habitatul rezervat leilor, pentru ca vizitatorii să se simtă ca într-un safari, relatează AFP.

Complexul Gir Lion Lodge este instalat în „Teritoriul Leilor”, habitatul rezervat regelui animalelor din grădina zoologică londoneză care a fost reamenajat şi extins. Închis anul trecut pentru realizarea lucrărilor, spaţiul va fi redeschis la primăvară şi va primi un grup de lei asiatici a căror specie este ameninţată, au informat responsabilii.

Chiar dacă nu vor exista contacte directe cu leii, această experienţă va permite vizitatorilor să audă răgetele şi să urmărească aceste animale, în deplină siguranţă, fiind protejaţi de un gard înalt, se arată pe site-ul de internet al grădinii zoologice.

Pentru a petrece o noapte într-una din aceste cabane, dotată cu o baie cu duş şi verandă şi având o capacitate pentru doi adulţi şi doi copii, vizitatorii vor plăti între 378 de lire (525 de euro) şi 558 de lire (772 de euro) pentru două persoane.

Este inclus un prânz şi un mic dejun pentru doi, iar sejururile sunt oferite în afara orelor de program pentru vizitele obişnuite. Sejururile sunt deschise 9 nopţi pe săptămână în perioada mai-decembrie.

Cu ajutorul acestei iniţiative grădina zoologică speră să finanţeze o parte din operaţiunea de prezervare a acestei specii de lei din India. Operaţiunea vizează întărirea patrulelor pentru a evita braconajul, un stagiu de pregătire a personalului local şi o campanie de informare a comunităţilor locale.