Dubai va investi câteva miliarde de euro într-o pârtie de 1,2 kilometri, care va fi parte a unui uriaş complex rezidenţial şi comercial din bogatul emirat.

Dubai este un loc celebru în special pentru proiectele arhitecturale ambiţioase, dar şi pentru temperaturile extrem de ridicate.

Actuala pârtie acoperită de schi din Dubai, care a fost deschisă într-un mall în 2005, rămâne cea mai mare din lume, cu o lungime de 400 de metri, însă noua ”staţiune” va fi mult mai mare.

În ciuda faptului că temperaturile ajung şi la 45 de grade Celsius la Dubai, în Emirate se poate schia în condiţii excelente.

În cadrul noului complex, botezat Meydan One, va fi şi cea mai înaltă clădire rezidenţială din lume, care va avea 711 metri, dar şi o fântână imensă, de 420 de metri, un hotel cu 350 de camere şi un mic port.

se vor cheltui peste 5 miliarde de euro pentru punerea în practică a proiectului. Meydan One va fi casă pentru 78.000 de oameni şi va fi terminat în cinci ani, urmând să fie gata pentru Expoziţia Mondială, care este găzduită de Emiratele Arabe Unite în 2020.

Pe lângă faptul că reputaţia de oază liberală într-un mediu conservator a atras numeroşi oameni de afaceri şi companii, Dubai a devenit un magnet şi pentru turişti, peste 13 milioane de oameni vizitând emiratul în 2014.