Problema destul de spinoasă a obţinerii vizei de către turiştii care nu vin din ţări UE este, potrivit lui Radu Mazăre, un impediment în calea dezvoltării turismului. Edilul constănţean i-a propus, însă, premierului, o soluţie, care ar urma să fie aplicată de anul viitor, însă doar pentru cetăţenii din Turcia, pentru început.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că turcii care vor vizita România începând de anul viitor ar putea primi vize pe aeroport, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să meargă la ambasadă sau consulat pentru acest lucru.

"Am discutat cu premierul când a fost aici posibilitatea şi mi-a spus că va încerca să facă lucrul ăsta - ca din ianuarie să dea vize turcilor pe aeroport ceea ce primesc românii când se duc în Turcia pentru că la ora actuală turcii trebuie să meargă la ambasadă, la consulat să îşi ia viză şi după aceea să vină. E o piaţă care e mai uşor de accesat", a afirmat, vineri, Radu Mazăre.

Întrebat ce se va întâmpla cu turiştii din statele arabe şi Rusia, care ar dori să vină pe litoralul românesc, primarul a răspuns: "Chestiunea cu statele arabe şi Rusia încă rămâne blocată din punctul nostru de vedere, al venirii turiştilor, rămâne foarte tare blocată la vize".