Forma unei sculpturi din Paris, care se aseamănă cu o jucărie sexuală, a provocat recent indignarea francezilor, creatorul ei fiind chiar pălmuit de către un bărbat, scrie BBC.

Artistul american Paul McCarthy, în vârstă de 69 de ani, a povestit ziarului francez „Le Monde”, că lucrarea sa, inititulată „Copacul”, este insipirată din forma unui brad de Crăciun, precum şi dintr-o jucarie sexuală.

Cotidianul francez notează că un bărbat neidentificat l-a pălmuit pe artist, apoi a fugit, chiar în prima zi în care sculptura a fost expusă în Piaţa Vendôme.

În apărarea sa, Paul McCarthy spune că sculptura de plastic, înaltă de 24 de metri, reprezintă o „lucrare abstractă”. În trecut, artistul american a mai avut expoziţii asemănătoare în Olanda şi Elveţia, notează BBC.

Înainte de a fugi, bărbatul care l-a pălmuit de trei ori pe Paul McCarthy a afirmat că nu este francez, însă consideră că lucrarea nu are ce căuta într-un spaţiu public.

Artistul american s-a arătat suprins de atac şi i-a întrebat pe jurnaliştii francezi dacă un asemenea comportament este frecvent în Paris.

Sculptura lui Paul McCarthy a provocat un val de reacţii şi pe reţelele sociale, utilizatorii arătându-se mai degrabă indignaţi de expunerea artistului. „Paris umilit!”, este unul dintre mesajele internauţilor.

Piaţa Vendôme din Paris, care conţine şi un monument dedicat lui Napoléon Bonaparte, este renumită pentru hotelurile sale de lux.

SURSA: Adevarul.ro