Temperaturile ceva mai crescute din marile oraşe de la şes au îndemnat pe turiştii aflaţi în staţiunile montane de pe Valea Prahovei să urce pe crestele munţilor. Cei mai mulţi au ales să urce cu telecabina pe platoul Bucegilor, însă nu au lipsit nici cei care au ales să facă o drumeţie pe traseele  de abrupt ale masivului.  Deşi s-au bucurat de răcorea pe care o căutau, turiştii spun că nu se aşteptau la temperaturi atât de scăzute pentru luna lui Cuptor.

Încă de la primele ore ale dimineţii, telecabina care face legătura între staţiunea Buşteni şi vârful munţilor Bucegi a fost la mare căutare. Cele mai vizitate obiective turistice de pe platoul masivului Bucegi au fost “Babele” şi “Sfinxul”, acolo unde turiştii şi-au făcut fotografii şi s-au bucurat din plin de priveliştea oferită de monumentele naturale. Turiştii care au urcat la peste 2.200 de metri altitudine spun că nu se aşteptau o vreme atât de răcoroasă în cea mai călduroasă lună din an.

“Am venit la plimbare să vedem Babele, numai că nu ne-am îmbrăcat corespunzător şi ne este frig. Jos în Buşteni, când am urcat cu telecabina era ceva mai călduţ, însă aici pe munte este foarte rece. Nu ne-am aşteptat ca în luna lui Cuptor să fie o vreme atât de răcoroasă.”, ne-a spus Angelica Dumitru, o turistă  din Craiova.

Daca în staţiunile Sinaia şi Busteni s-au înregistrat până la 19 de grade Celsius, pe platoul masivului Bucegi acestea nu au depăşit 13  grade Celsius. Vântul a adiat uşor şi s-au creat astfel cele mai bune condiţii pentru drumeţie. Salvamontiştii şi jandarmii montani supraveghează toate traseele aglomerate pentru a preveni eventualele incidente şi recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător şi să nu părăsească traseele marcate.