La exact o săptămână de la începerea conflictului, ruşii au reuşit să cucerească primul oraş major, Herson. Tot în sud, Mariopol este complet încercuit, în pragul unei catastrofe umanitare. Se concentrează pe încercuirea Kievului, acţiune care va mai dura însă câteva zile.

Forţele ruse au reluat operaţiunile ofensive la vest şi nord de Kiev, după o pauză (probabil pentru aprovizionare) de câteva zile. Totuşi, nu au reuşit să asigure niciun teritoriu suplimentar.

Ofensiva din zona Jitomîr (130 Km Vest de Kiev) sugerează că lanţul de încercuire pe care îl pregătesc ruşii în jurul oraşului este mult mai amplu, posibil pentru a putea securiza antiaerian spatele unei viitoare linii de asediu şi convoaiele de aprovizionare.

Bombardamentele asupra oraşului au continuat, iar ucrainenii au reuşit să doboare, la nord de Kiev, încă un elicopter Ka 52 Alligator, al treilea documentat cu fotografii, de la începutul conflictului.

La nord-estul Kievului, ruşii se află la 65 km de centrul oraşului, iar la est, la 35 de kilometri şi controlează un coridor lat de aproximativ 100 de kilometri, între Sumy şi Cernihiv, oraşe aflate şi ieri sub atacuri aeriene şi bombardamente, dar necucerite.  

Peste 2.000 de civili şi-au pierdut viaţa într-o săptămână de lupte sângeroase, potrivit autorităţilor din Ucraina. Sunt temeri că după bombardamente ar fi sute de morţi, doar la Mariupol, portul din sud.