Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei la Eurovision şi câştigătorul ediţiei de anul acesta, a fost conectat de medicii portughezi la o inimă artificială. Starea de sănătate a cântăreţului este extrem de delicată, iar medicii aşteaptă acum transportarea unei inimi prelevate din SUA, pentru a-l opera pe artist, relatează Correio da Manha, citat de El Pais.

Cântăreţul în vârstă de 27 de ani a fost internat la Spitalul Santa Cruz, din Canaxide, şi este primul pe lista de transplanturi. Inima artificială la care l-au conectat medicii permite circulaţia normală a sângelui în organism, până când Salvador va primi noua inimă. De asemenea, conectarea artistului la acest sistem artificial îi va permite organismului să îşi recapete puterea, astfel încât să intre în operaţie cu şanse maxime de reuşită.

Salvador Sobral suferă de ani de zile de o afecţiune a inimii şi a anunţat în luna septembrie că va lua o pauză de la cariera sa artistică, pentru a-şi rezolva problemele grave de sănătate.

„Trebuie să îmi las corpul pradă ştiinţei şi să mă retrag de pe scenă, să merg într-o lume în care am şansa să îmi rezolv problemele de sănătate. Mă voi întoarce. Acesta este doar un mesaj temporar de adio”, le-a spus el fanilor, într-un mesaj video postat pe Twitter.

Informaţiile despre starea precară de sănătate a lui Sobral au ieşit la iveală încă din timpul participării sale la Eurovision, însă artistul nu a vorbit atunci concret despre problemele cu care se confruntă.