Nelu Dumitrescu, toboşarul şi fondatorul formaţiei Iris, a anunţat că va merge mai departe într-o nouă formulă. Solistul Cristi Minculescu, chitaristul Valter Popa şi basistul Doru Borobeică au decis să părăsească formaţia la finalul lunii august.

Nelu Dumitrescu a declarat pentru News.ro că timp de şapte luni a fost nevoit să stea în spital, iar după ce s-a întors colegii i-au întors spatele.

Toboşarul de la Iris spune că de vină pentru această dezbinare ar fi Cristi Minculescu.

„M-am zbătut toată viaţa şi am încercat. L-am primit cu braţele deschise înapoi, în condiţiile date de el – Cristi Minculescu & Iris -, dar să faci aşa ceva… Colegii, presa şi oamenii apropiaţi au dorit să fim din nou împreună. Mereu au fost probleme, dar asta se întâmplă peste tot şi se rezolvă. Acum el a făcut pasul ăsta.

El a creat dezbinare în trupă. Iris merge mai departe. Vom lansa şi piese noi – pentru că tot el nu a vrut în perioada asta să compună. În septembrie vom lansa un single, iar la anul vom sărbători 40 de ani, pentru că, de ce să nu spun, nu a avut chef să se implice anul ăsta, când se împlineau”, a declarat Nelu Dumitrescu, pentru News.ro.

Formaţia Iris s-a înfiinţat în 1975. Bazele le-au pus chitaristul Nuţu Olteanu, basistul Emil Lechiţeanu şi toboşarul Nelu Dumitrescu.

Pe scenă au debutat în 1977, iar de-a lungul timpului au mai trecut prin formaţie artişti precum chitariştii Sorin Chifiriuc, Adrian Ilie, Florin Ochescu şi vocalistul Dan Bittman, care a cântat alături de Iris în 1983. Cristi Minculescu s-a alăturat formaţiei în 1980. Iris a lansat 16 albume şi a susţinut peste 5.000 de concerte.