Noua Miss Univers, Gabriela Isler din Venezuela, încoronată sâmbătă la Moscova, a venit duminică, la prima sa apariţie oficială în calitate de câştigătoare, într-un costum de baie bătut cu pietre preţioase, care valorează un milion de dolari, transmite AFP.

Costumul alb purtat de tânăra de 25 de ani, aleasă ca imagine a unei mărci italiene de lenjerie, avea un model din smaralde, precum şi un motiv fluid compus din diamante şi rubine montate în aur. Zâmbitoare, ea le-a spus ziariştilor veniţi într-un mare hotel din capitala rusă că şi-a petrecut noaptea la telefon, împărtăşindu-şi bucuria cu familia şi prietenii. „Sunt o fată simplă, am venit aici de plăcere, să profit de moment şi iată rezultatul”, a adăugat ea, pozând în costumul cu 900 de pietre preţioase.

„Avem gărzi de corp, aşa că să nu vă vină vreo idee!', a glumit preşedinta organizaţiei Miss Univers, Paula Shugart, fără să spună dacă acel costum de baie este de vânzare. „Mă întreb unde sunt gărzile de corp, fiindcă mi-ar plăcea să fug cu costumul”, a glumit şi câştigătoarea concursului.

Gabriela Isler are 25 de ani şi este  prezentatoare de televiziune. Ea a primit coroana de diamant, înmânată de americanca Olivia Culpo, care a câştigat trofeul anul trecut.

Competiţia Miss Univers, a cărei primă ediţie a avut loc în Statele Unite în 1952, a fost iniţial concepută pentru a promova costumele de baie.