Soprana Angela Gheorghiu a lansat joi videoclipul oficial al piesei "Copacul". Regizorul videoclipului este Bobby Păunescu, iar director de imagine - Viorel Sergovici. Filmările pentru clipul "Copacul" au avut loc la sfârşitul lunii mai, într-un conac părăsit de pe domeniul fostului Palat Ghika.
"Am ales să lucrez cu Bobby Păunescu pentru că îmi place înclinarea sa desăvârşită către bun gust în film. Suntem amândoi onoraţi de această colaborare. În momentul în care mi-a promis că va face acest clip mai mult o scenă de film, l-am rugat să-l avem alături ca director de imagine pe fiul reputatului Viorel Sergovici. Am lucrat mult cu tatăl său şi în ultimii ani am adorat ce a făcut Viorel Sergovici fiul atât de mult încât nici eu şi nici Bobby nu ne puteam gândi la altcineva", a spus Angela Gheorghiu, potrivit MediaPro Music.
Filmările s-au desfăşurat pe durata unei singure zile, însă echipa a lucrat câteva luni la conceptul videoclipului.
"Atât Bobby, cât şi Viorel au venit foarte bine pregătiţi şi în ziua filmării totul a mers ca pe roate. Toată echipa a fost de nota 10 şi le mulţumesc pentru asta", a afirmat soprana.
Muzica piesei "Copacul" este compusă de Zsolt Kerestely, textul a fost scris de Ovidiu Dumitru şi Zsolt Kerestely, iar orchestraţia a fost realizată de Steven Mercurio. Înregistrarea a fost realizată în studioul Radio România, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor fiind Tiberiu Soare.
"Zsolt Kerestely a fost extrem de inspirat cu această melodie, dar şi cu alegerea primului interpret, minunatul Aurelian Andreescu. Amândurora le port recunoştinţă pentru că m-au făcut de mică să îmi promit că într-o zi o voi relua în cel mai măreţ mod posibil în România. Am încercat efectul piesei pe mai multe scene din lume: prima oară a fost în concertul alături de superbul meu coleg şi prieten, Placido Domingo, la Londra, în Arena O2. Mii şi mii de oameni au ovaţionat şi mi-am spus: 'Angela, ai avut dreptate!'. De atunci, interpretez această piesă aproape în fiecare concert al meu", a mai spus Angela Gheorghiu